Sunday, November 10, 2013

Årets första dopp

Jag tycker inte om att frysa och badar aldrig om det är mindre än 20 grader i vattnet. Dessvärre styr man inte själv över ödet, så i den här lilla bäcken badade jag igår för första gången i år.

















Spången var snorhal i regnet och jag kämpade som en hjälte för att försöka landa torrt. Men icke!! Tack och lov att ingen såg. Pinsamheten är säker, eller hur? Det blev lite kyligt att springa de tre kilometerna tillbaka till bilen och de varma och torra kläderna.

Efter ett sånt äventyr är det tur att det finns lite sköna trailvideor att värma sig med. Den här är från loppet jag sprang i början av oktober i Spanien. Jag kan inte nog rekommendera det här loppet, naturen var helt outstanding med sina kanjoner, floder och mäktiga berg i en märklig blandning. Organisationen var superproffsig och flera hundra frivilliga såg till att inget fattades längs banan. Att jag bröt efter 42 km gnager i mig, jag hade ju en OK tid på gång. Kanske 2014 eller 2015? Vem vet?


5ª Ultra Trail GUARA SOMONTANO from jean-noel H on Vimeo.

Tuesday, November 5, 2013

Bydalsfjällen 2014

Klockan 13.45 idag ringde larmet på min mobil. Jag ville inte riskera att missa anmälan till det mest spännande och tuffaste fjälloppen 2014 och spenderade en kvart med att konstant uppdatera hemsidan (om de mot all förmodan skulle råka öppna anmälan tidigare än annonserat). Klockan 14.00 kunde jag äntligen anmäla mig till det lopp som jag faktiskt ser fram emot mest av de lopp jag hittills har klart för nästa år, Fjällmaraton Bydalsfjällen. Ända sedan jag såg att Vertex fjällsportklubb skulle köra ett testlopp i somras har loppet varit mitt stora mål för nästa år. Tyvärr funkade det inte att vara med på själva testloppet i år eftersom jag precis sprungit Eiger ultran. Men den 23 augusti 2014 är nu bokad och klar och ingenting förutom nån allvarlig sjukdom eller ett benbrott kan hindra mig från att uppleva de här vyerna!


- "Hur var det där?"
- "Det var hemskt. Bara hemskt!"

Det säger allt. Måste testa loppet! Yiihaooo!