Thursday, December 20, 2012

Se7en för löpare

Se7en är den bästa thrillern jag sett och när jag såg det här klippet tänkte jag på en riktigt bra thriller. Man vet att något hemskt, spännande och spookigt kommer hända, men inte när. Spänningen byggs upp sekund för sekund. Vacker miljö, fin stig och bra tempo, och sen...!  



Tuesday, December 11, 2012

Inget att rapportera, men drömmer om berg

Jag har inte sprungit utomhus på tre veckor. Har dock kommit igång med vinterträningen som planerat, vilket betyder långa promenader på löpband inställt på 15 %, min nya favorit Skierg och olika övningar på Bosuball, men jag saknar verkligen skogen och bergen.

Som statsanställd har jag sju veckors semester. Så varför ska det då vara så förbannat svårt att planera sin semester för nästa år? Varför ska de lopp jag vill springa antingen gå samma dag/helg eller vara utspridda över hela sommaren? Jag har (nästan) givit upp hoppet att kunna springa något lopp i Frankrike eftersom alla distanser över 20 km verkar kräva läkarintyg, vilket kostar skjortan i Sverige (eller Malmö i alla fall). Men det finns så många andra:

Trail Cap de Creus

Zugspitz Supertrail

Swiss Irontrail

Trail Verbier St Bernard

Trail Aneto "Dos Caras del Aneto"

Matterhorn Ultraks

Eiger Ultra trail

Trail du Tour des Fiz

Trail Golfo dei Poeti

Semi-Trail Ticino

Trail del Monte Soglio

Courchevel X-Trail

Trail du Verdon

Maratón Alpino Madrileño

Och så vidare, det finns hur många läckra, coola, vackra, inspirerande och underbara platser som helst att springa på. Vad ska man välja? Vad ska man välja??

Sunday, December 2, 2012

Vinterlöpning för nördar?

När man ser det här klippet kan man undra vad som egentligen är tjusningen med att springa på vintern.


(Medan jag funderar ska jag bara ta en kort runda iförd mitt nya merinounderställ, vinterjacka och pannlampa, sammanlagt drygt 2500 kr eller $400.)

Apropå nörd har det ju den senaste månaden varit lite debatt i olika sammanhang om vad definitionen av vad nörd egentligen ska vara. Jag använder ibland ordet nörd för att beskriva mig själv i vissa sammanhang, framför allt när det gäller löpning och arbetet. SAOLs definition tycker jag stämmer synnerligen dåligt på hur jag skulle vilja beskriva mitt eget nördskap:

nörd s -en, -ar (ibland nedsättande) enkelspårig och löjeväckande person, tönt. (Från Svenska Akademiens ordlista)

Om du inte tycker den här definitionen stämmer på dig själv (eller, om du inte själv är nörd, på någon nörd du känner) ska du skriva under nörduppropet

Här är några alternativa definitioner från de som borde veta: nördarna själva.

Kreativ, hängiven person som brinner för ett specifikt ämne. Har omfattande kunskaper i sitt ämne. Dedikerad.

 En person som är insnöad på ett visst intresse.

 Någon som är mer engagerad än andra. Det kan lika gärna vara någon som gillar fotboll som att det är någon som gillar datorer.

 En person som intresserar sig för något och vill göra att detta fungerar ännu bättre.

Cool individ som gör sin egen grej och står upp för det!
 
Det är okej att vara nörd! Det är någonting positivt!

 Fett intresserad.

Tja, alla kanske inte är språknördar...

Första advent