Wednesday, February 29, 2012

Löpbloggsobligatorium

Alla som bloggar om löpning ska skriva om vilka lopp dom har planerade under året, så nu, lite sent, ska jag berätta om min planering för året. Det blir också en dubbel dos inspiration idag, känner att jag är värd det.

28 april Sydkustloppet
6 maj Malmö Barefoot Run
19 maj Kullamannen 10 km
20 maj träningsläger/semester på Mallorca
9 juni Salomon Trail Tour Kristianstad
28 juli Swiss Alpine Marathon
20 oktober Tenerife Blue Trail

Nu, en dubbledos Kullamannen. Båda är riktigt läckra.




Monday, February 27, 2012

Barfotalöpning

Den 6 maj går den andra upplagan av Malmö Barefoot Run av stapeln. I höstas var det ganska gott om folk som var nyfikna på "popfenomenet" barfotalöpning och jag hoppas det kommer minst lika många den här gången. Med tanke på att så gott som alla skotillverkare har "barfotaskor" i sitt utbud till våren (vill du veta vad som händer med de företag som inte följer barfotanormen, klicka här) borde det bli fler och fler som upptäcker och kan dra nytta av det mer naturliga och skonsamma mittfotslöpsteget.

Dagens inspiration måste så klart handla om barfotalöpning och det här är min absoluta favorit, underbar skogsstig, stora träd och ett riktigt vackert löpsteg.


Saturday, February 25, 2012

Fransk trail

Dagens inspirationsklipp är från Trail de Gapen´cimes, ett lopp som går i Hautes Alpes i Frankrike i början av oktober. Jag måste bara tipsa om en suverän samling med länkar till alla (?) franska traillopp. Hittade kollektionen på Viktor Winterglöds blogg. Där finns även tips om hur man anmäler sig till franska lopp, det krävs ju bland annat läkarintyg för att få springa tillsammans med andra i de franska bergen (men inte om man springer själv eller med kompisar som turist).


Thursday, February 23, 2012

Unbreakable - the movie

Äntligen har den kommit! Den låg på mattan innanför dörren när jag kom hem idag, direkt från USA. Filmen som jag väntat på att få se sedan jag någon gång förra vintern hörde att den var under produktion. Starring Hal Koerner, Anton Krupicka, Geoff Roes och Kilian Jornet! Nu ska jag krypa upp i soffan med en påse chips och en stor cocacola och titta på den ultimata inspirationen!

Här är filmtrailern:


Köp ditt ex här!

Tuesday, February 21, 2012

DNF?

Vem bryr sig? Vad är det som gör det nästan skamligt att inte avsluta ett lopp? I dagens klipp förklarar Nicki Rehn hur hon kom över att inte springa alla 330 km i Tor de Géants i somras. Fler borde inse att resultatet inte alltid är allt i löptävlingar, man kan njuta lika mycket av upplevelsen och erfarenheten ändå. Det tråkiga är ju att man inte får sin medalj och finisher T-shirt


Sunday, February 19, 2012

Svåra dagar nu!

Jag börjar tröttna på vinter, snö och minusgrader. Har inte riktigt kommit igång med löpningen som jag ville, det blir en del spinning och löpband men det är ju inte riktigt samma sak. Att resa någonstans för att få värme och löpning är inte riktigt att tänka på just nu, men snart så!

Dagens inspiration visades vid Vancouver International Mountain Film Festival (VIMFF), som avslutades igår, men det har funnits på Youtube ett tag redan. Kolla gärna in festivalrapporteringen på facebook. Hoppas fler av filmerna från festivalen släpps på youtube eller vimeo.




Thursday, February 16, 2012

Death by Burpees

Death by burpees? Är det möjligt? Den mer eller mindre vedertagna definitionen av den här övningen verkar vara ungefär så här:

Each minute, on the minute, we will perform a number of burpees, one more than the minute before. Minute one is quite simple and easy- one burpee. Minute two, two burpees. So on, and so forth until you cannot complete your allotted amount of burpees in one minute.

 Dagens youtube-klipp drar övningen till det mest extrema, den perfekta uthållighetsövningen, 1609 meter burpees! Det handlar mindre om att göra snabba burpees, mer om att göra så många man bara klarar. Bara burpees i två-tre timmar! Helt sinnessjukt och måste naturligtvis provas så snart det är snöfritt och torrt.


Tuesday, February 14, 2012

Inspiration för löpbandet

Idag kände jag inte för att frysa under löpningen, tog mig till Friskis och satte löpbandet på 15% lutning, och körde 4 x 5 minuter, 9 km/tim. Sista femminutarn var riktigt seg, men det gick. Dagens klipp tänker jag på ofta när jag springer på löpband, Anton Krupicka får det att se så lätt ut.


Sunday, February 12, 2012

Let it snow, let it snow, let it snow!

Det snöar ute och det är äntligen lite vitt på backen som komplement till minusgraderna. Jag ska prova mina julklappsvantar på löprundan idag!


Friday, February 10, 2012

O Canada!

Idag beger jag mig till Kanada. Det känns inte som det mest självklara valet för traillöpning, men med tanke på att Rocky Mountains går genom en stor del av västra Kanada bör det finnas gott om stigar och backar att besegra. Det här klippet visar dock att det finns en hel del vacker natur att springa igenom även i andra delar av det "andra" stora landet over there.


Tuesday, February 7, 2012

Pikes Peak

Det finns ett par riktigt läckra traillopp i USA som jag skulle vilja springa. Dagens klipp kommer från Pikes Peak Ascent som är en halvmara som går uppför Pikes Peak i Manitou Springs, Colorado. Höjdskillnaden mellan start och mål är 2380 meter med målet på 4300 meter, helt galet! I år krockar det med Midnattsloppet, men kanske nästa år? Långsemester med ett par olika lopp i staterna?

Lyssna på killen som springer, precis vad man själv tänker på under ett lopp: Kommer jag orka? Går jag in i väggen? Varför valde jag den här energy baren?

Monday, February 6, 2012

Värmande i kylan?

Vi har -10 grader, lite blåst men ingen snö. Att ge sig ut och springa tar emot ordentligt just nu, men det hjälper lite grann att tänka militäriskt: "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". När det inte funkar får man ta till mer basala argument: "Are you a man or a mouse? Kom igen nu, det är manligt med fruset snor i skäggstubbet".



Friday, February 3, 2012

Gripmaster und Babsi

Jag kan inte hitta den här filmen på YouTube, men det är helt fantastisk natur vid Königssee. Klicka på den här länken.


Thursday, February 2, 2012

Mallis är som gjort för löpning

Dagens klipp från YouTube kommer från Mallorca och de fantastiska vita stigarna längs Serra de Tramuntana, GR221. Det kanske blir en långhelg i april i Soller och omgivningarna.