Monday, January 30, 2012

Fortius et firmius

Seb Chaigneau, som kom trea i UTMB i somras, ger sina bästa tips för att bli snabbare och starkare uppför. Nu skulle man bara haft en riktigt brant backe med tvåhundra meters höjdskillnad.


Sunday, January 29, 2012

Korsikas GR20

En av de första filmerna jag såg med Kilian Jornet. Kvalitén är inte så bra, men här är det Kilian och bergen som är det viktiga.


Friday, January 27, 2012

Kanarieholmarna

Det här är ett av mina mål för året. Loppet heter Tenerife Blue Trail och går den 20 oktober. Kolla vilken läcker bana, smal, smal stig och en brant ravin! Det kan inte bli bättre! Eller?

Thursday, January 26, 2012

Contribution by Contour

Gårdagens film gjordes med GoPro-kamera. För rättvisans skulle har dagens Youtube-klipp filmats med rivaliserande Contour HD. Bevisar att det viktiga i en trailrunning film inte är tekniken eller kvaliteten utan känslan och naturen. Skulle inte ha något emot såna stigar i närheten.



Wednesday, January 25, 2012

Dagens bloggtips

Vad skönt, jag är inte ensam om att tycka om trail-filmer! iRunFar har bra artikel om löpfilmernas utveckling det senaste året och Golden Trails har postat sin 10-i-topp lista från 2011 års youtube-videor. Väl värt ett besök!

Fransk trail

Dagens video är från Courchevel Xtrail som går 4-6 augusti 2012, 20-53 km i närheten av Mont Blanc-massivet. Filmen är ganska lång men sevärd!


Alta Via 1

Underbara stigar och sjöar i italienska Dolomiterna.


Sunday, January 22, 2012

Behövs det ännu en blogg om löpning?


Jag är inte en snabb löpare, brukar kunna hålla 6.00-6.30 fart, men jag tycker det är kul och förbannat skönt att springa. Precis som många andra har jag periodvis svårt att motivera mig till att ge mig ut på det där löppasset som är så härligt när jag väl kommer utanför dörren. I artiklar och böcker läser jag om vad experter rekommenderar för att komma över den där tvekan. Råden gäller allt från att variera träningen med cykling, intervaller, fartlek, springa med en löpkompis, köpa nya löparskor eller kläder, till att (hemska tanke) gå upp en timme tidigare på morgonen, hoppa i träningskläderna och springa i morgonrusningen. 

Jag har prövat de flesta tipsen, utom morgonlöpning, men det som fungerar allra bäst för mig verkar vara "visuell stimulans". Jag sitter ofta framför datorn och tittar på Youtube-videor om löpning och allra helst trail och bergslöpningsfilmer. (Mikael på stigarna.se har kallat den här sortens filmer för trailporr, ett mycket talande uttryck som jag gärna hade döpt den här bloggen till :) ).

Så, varför ytterligare en blogg om löpning? Min förhoppning är att de filmklipp som dyker upp på bloggen inspirerar till löpning och kanske till och med resor för att träna och tävla på platser och i miljöer som inte finns i Sverige. Dagens klipp är från Kilometre Vertical de Fully, ett lopp som jag sprang (eller snarare gick) i höstas. Loppet är knappt 2000 meter långt och går från 500 meter till 1500 meter över havet. Jag kom nästan sist, men det fick mig att inse hur mycket mer jag måste träna och vilka bitar i träningen som ska förbättras och vilka som helt saknas idag.




Saturday, January 21, 2012

Nr. 2

Löparen med det lätta och supereffektiva steget, Anton Krupicka i en intervju för Running times.



Det första inlägget

I den här bloggen kommer jag att länka till filmer, blogginlägg, artiklar och böcker som inspirerar mig till att springa.

Som första film vill jag pusha för en film som propagerar för att vi ska röra på oss en halvtimme om dagen.